1 Mart 2015 Pazar

YAĞSIZ KARNIYARIK TARİFİ



Karnıyarık patlıcanların kızartılarak hazırlanılmasından dolayı oldukça kalorili yağlı bir yemektir.
Bu tarifimizde patlıcanı kızartmadan doğal haliyle hazırladık ve inanılmaz güzel oldu...
 ( Genellikle hazırladığımız tariflerde yağ oranı diğer tariflere göre minimum seviyede... )
Şimdi tarife geçelim :)

MALZEMELER


  • 3 orta boy patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • tuz , karabiber
  • domates , yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI

Öncelikle Patlıcanları yıkıyoruz eğer büyükse ikiye bölüyoruz 
Fırın tepsimize patlıcanları diziyoruz ve 200 derecede patlıcanlar iyice pişene kadar bekliyoruz.
 ( yaklaşık 30 dk )Resimde gördüğünüz gibi patlıcanları fırında kurutarak pişirdik.
Çatal yardımıyla patlıcanları zedelemeden çizik atıyoruz.

İnce doğranmış soğanı az yağda pişirip, üzerine kıymayı ilave edip iyice kavuruyoruz.. Akabinde salça ,  küp doğranmış domates, ( isteğe bağlı ) , sarımsak  , tuz ekleyip  pişiriyoruz.
Piştikten sonra kara biber ekleyip karıştırıyoruz.Patlıcanları kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
Domates , biber ile süslüyoruz.
Bir kaseye 1 çay bardağı salçalı su hazırlayıp tepsinin kenarından döküyoruz.Fırının üst rafında sadece üst kısımı yakıp domatesler kızarana kadar pişiriyoruz.
Hafif  kolay ve kuru patlıcan tadında lezzetli bir yemek sunumunuzu bekliyor :)
Afiyet olsun



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..


www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...

                                                                      ESEN KALIN....















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder