Karnıyarık patlıcanların kızartılarak hazırlanılmasından dolayı oldukça kalorili yağlı bir yemektir.
Bu tarifimizde patlıcanı kızartmadan doğal haliyle hazırladık ve inanılmaz güzel oldu...
( Genellikle hazırladığımız tariflerde yağ oranı diğer tariflere göre minimum seviyede... )
Şimdi tarife geçelim :)
MALZEMELER
- 3 orta boy patlıcan
- 250 gr kıyma
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 1-2 diş sarımsak
- tuz , karabiber
- domates , yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
HAZIRLANIŞI
Öncelikle Patlıcanları yıkıyoruz eğer büyükse ikiye bölüyoruz
Fırın tepsimize patlıcanları diziyoruz ve 200 derecede patlıcanlar iyice pişene kadar bekliyoruz.
( yaklaşık 30 dk )Resimde gördüğünüz gibi patlıcanları fırında kurutarak pişirdik.
Çatal yardımıyla patlıcanları zedelemeden çizik atıyoruz.
İnce doğranmış soğanı az yağda pişirip, üzerine kıymayı ilave edip iyice kavuruyoruz.. Akabinde salça , küp doğranmış domates, ( isteğe bağlı ) , sarımsak , tuz ekleyip pişiriyoruz.
Piştikten sonra kara biber ekleyip karıştırıyoruz.Patlıcanları kaşık yardımıyla dolduruyoruz.
Domates , biber ile süslüyoruz.
Bir kaseye 1 çay bardağı salçalı su hazırlayıp tepsinin kenarından döküyoruz.Fırının üst rafında sadece üst kısımı yakıp domatesler kızarana kadar pişiriyoruz.
Hafif kolay ve kuru patlıcan tadında lezzetli bir yemek sunumunuzu bekliyor :)
Afiyet olsun
TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ.
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..
www.facebook.com/ascimutfakta/timeline
sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz...
ESEN KALIN....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder