22 Şubat 2015 Pazar

TATLI VOLOVAN





MALZEMELER
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta ( buğday )
  • 1 portakal veye limon rendesi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya ( isteğe bağlı )
  • 1 çay kaşığı labne peynir 
  • Yarım paket milföy hamuru
Üzeri için
  • Bir miktar pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarından bir parça alın. 4 değişik boyutlarda kalıp yada bardak vs. kullanıp daireler kesin.
1 daire 4 halka olmak üzere 5 kat oluşturun.Minik bir kalıpla ( alternatif olarak tuzluk ) volovan sayısınca minik daireler çıkartın.  Volovanların tabanına çatal ile delikler açın ki kabarmasın.Artan parçaları tekrar üst üste ekleyerek hafif nişasta serpip merdane ile açarak tekrar şekil verin hamurunuz ziyan olmasın...

200 derecede yaklaşık 20 dk. üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. ( kendi fırınınıza göre derecelendirin )

Kremasını hazırlamak için küçük bir tencereye süt , un , nişasta ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.
( yaklaşık 10-15 dk ) Piştikten sonra yumurta sarısını ekleyip hızlıca 2 dk. daha karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatıp tereyağı , labne peynir , portakal yada limon rendesi ile dilerseniz vanilya ekleyin.
Hazırlanan kremayı sıkma torbasına dökün.Volovanları krema ile doldurarak şapkasını takın ;)
Soğuduktan sonra pudra şekeri ile sunum yapın... Tatlı volovanlar hazır :) Afiyet şifa olsun..Esen kalın.



TARİFLERİMİZİN KOPYALANIP ŞAHISA AİT OLARAK YAYINLANMASI YASAKTIR.
ANCAK SAYFAMIZDAN BEĞENİP PAYLAŞIMDA BULUNABİLİRSİNİZ...
EMEĞE SAYGI GÖSTERECEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ..

Bizi http://ascimutfakta.blogspot.com.tr/   www.facebook.com/ascimutfakta/timeline sayfamızdan takibe alıp yeni tariflerimizden haberdar olabilirsiniz..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder